Teknologiakehitys ja asiakkaiden toiveet muokkaavat liikkumisen tulevaisuutta

Teknologiakehitys ja asiakkaiden toiveet muokkaavat liikkumisen tulevaisuutta

30.8.2017

Liikkumisen tulevaisuus kehittyy pienin askelin, mutta pian tapamme liikkua on hyvin erilainen kuin nyt, uskoo BMW Suomen toimitusjohtaja Christer Stahl.

Liikkumisen tulevaisuutta muokkaavat teknologian kehitysaskeleet, kuluttajien kysynnän muutokset sekä osaltaan muuttuva lainsäädäntö. Digitalisaatio helpottaa autoilua, autojen yhteiskäyttö mahdollistuu ja teknologian kehitys tuo jatkuvasti uusia, turvallista ajamista parantavia ominaisuuksia autoihin. Sähkö- ja hybridiautot yleistyvät jatkuvasti.

– Ei ole tulossa hetkellistä vallankumousta, vaan suuri määrä pieniä askelia parempaan. Liikkuminen helpottuu monella tavalla ja meidän roolimme on yksilöllisen liikkumisen parantamisessa. Esimerkiksi DriveNow-palvelu tuo vaivattomat yhteiskäyttöautot ja uusissa BMW:n autoissa erilaiset digitaaliset toiminnot helpottavat liikkumista, Christer Stahl sanoo.

Kun autot ovat kehittyneet vuosien varrella luotettavimmaksi, turvallisemmiksi ja mukavammiksi, korkea laatu merkitsee yhä useammalle ihmiselle ympäristöä säästävää valintaa. BMW on toimittanut asiakkailleen jo yli 100 000 sähköautoa ja pistokehybridiä viime vuoden loppuun mennessä. Tänä vuonna yhtiö toimittaa asiakkailleen 100 000 sähköautoa ja pistokehybridiä.

Ketterä kaupunkiin, tilava mökkimatkalle

– Esimerkiksi omiin työmatka-ajoihini BMW i3 -sähköauto on loistava. Se on erittäin hiljainen ja ketterä, kiihtyy nopeasti ja se on mukava ajaa ja pysäköidä ruuhkaisilla kaduilla. Jos sitten lähden pidemmälle mökkimatkalle tavaravalikoiman kanssa, lähden mieluummin Touring-mallisella tai BMW:n X-sarjan autolla, jotka sopivat paremmin pitkille matkoille ja mahdollisesti huonommille teille, Stahl sanoo.

Liikenneturvallisuus paranee, kun itsestään ajavat autot tulevat teille muutaman vuoden kuluessa. Jo nyt suuressa osassa uusia autoja vakionopeudensäädin pitää etäisyyden edellä ajavaan autoon ja hiljentää vauhtia tarvittaessa. Auto vahtii myös kaistalla pysymistä ja varoittaa kuolleessa kulmassa olevista autoista.

– Siirtymä itsestään ajavaan autoon tapahtuu portaittain, kun autojen avustava automatiikka lisääntyy jatkuvasti. Kohta vain määrittelet paikan, reitin ja päästät ratista irti. Suurin osa lentoliikenteestä tapahtuu jo samalla tavalla, lentäjät ohjaavat koneita vain erityistä huomiota vaativissa tilanteissa. Sama kehitys tapahtuu autoille.

Käytännöllistä kauneutta

BMW on tuomassa markkinoille laajimman valikoiman uusia autoja historiassaan. Monet mallit puhuttelevat erityisesti suomalaista automakua. Yhtiöltä on tulossa markkinoille vuoden lopulla kokonaan uusi Sports Activity Vehicle, kolmannen sukupolven X3, sekä myöhemmin täysin uusi X2. BMW:n 6-sarjan GT on tulossa markkinoille jo syksyllä.

– Suomen tiet ja sääolosuhteet ovat näille malleille täydellinen ajoympäristö ja ne herättävät varmasti kiinnostusta saapuessaan koeajettaviksi. Nämä mallit myös osoittavat, että käytännöllinen auto voi myös samaan aikaan olla poikkeuksellisen kaunis ja hauska ajaa, Stahl sanoo.

Laki ja asetukset ohjaavat autovalmistajia vähentämään polttoaineen kulutusta ja pakokaasupäästöjä. Sähköautojen yleistymisen vauhtiin vaikuttavat myös poliittiset valinnat verotuksesta, kannustimista ja esimerkiksi sähköautojen lataamiseen vaadittavan infrastruktuurin rakentamisesta.

– Akkutekniikka kehittyy nopeasti, mutta rajoittaa vielä autojen käyttömatkaa. Tämän vuoksi tarjoamme lähes kaikkiin mallisarjoihimme, eli 2-, 3-, 5-, 7-, X5 -sarjaan ja MINIn Countryman -malliin vaihtoehtona pistokehybridiä. Päästötietoisten ja laatua painottavien asiakkaidemme vuoksi olemme investoineet valtavasti resursseja moottoriteknologiaan, joten vähäpäästöinen moottoriteknologiamme on alan huippua hybridimoottoreilla ja ilman. •

Artikkeli on tuotettu yhteistyössä BMW:n kanssa.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs4/48/aitioleh/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/includes/single/post-tags.php on line 4

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.


Warning: Illegal string offset 'rules' in /var/www/fs4/48/aitioleh/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 204

Warning: Illegal string offset 'rules' in /var/www/fs4/48/aitioleh/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 205
<