Muutos haastaa vuoropuheluun

Muutos haastaa vuoropuheluun

30.8.2017

Sosiaali- ja terveydenhuollon rakennetta uudistetaan, teknologian voittokulku tiivistää tahtiaan ja työelämä on todellisessa murroksessa.

Yhteiskuntamme on monenmoisten muutosten äärellä. Eipä siis ihme, että muutokset ja niissä menestyminen puhututtivat laajasti keskustelijoita kesällä 12. kerran järjestetyssä SuomiAreena-tapahtumassa.

Keskustelut osoittivat selvää yksimielisyyttä siitä, että olipa muutoksen tavoite tai juurisyy mikä tahansa, siinä onnistumisen edellytys on kyky tehdä yhteistyötä ja käydä avointa vuoropuhelua.

Meneillään oleva muutos haastaa maakunnat pohtimaan aivan uudenlaisia tapoja käydä vuoropuhelua sidosryhmiensä kanssa. Kuinka varmistaa palveluiden sujuvuus ja yhteistyö lukuisten palveluntuottajien kanssa, kun järjestämisvastuu siirtyy kunnilta maakunnille?

Millaisia vuoropuhelun kanavia mahtavatkaan palvelunkäyttäjät tarvita valinnanvapauden toteutuessa ja tekoälyn ja muun teknologian rynnistäessä osaksi jokapäiväistä arkea? Miten varmistaa herkkyys kuulla myös niitä, jotka kipeimmin yhteiskunnan ja toisen ihmisen tukea tarvitsevat?

Myös johtamisen ja työyhteisöjen vuorovaikutussuhteet muuttuvat. Kuinka työnantajan kuuluisi varmistaa osaavien asiantuntijoiden motivaatio ja pysyvyys työyhteisössä ja samalla tarjota tukea ja opastusta niille, jotka sitä tarvitsevat?

Vaikuttaisi siltä, että teknisen kyvykkyyden tai älykkyysosamäärän sijaan parhaiten työelämässä eteenpäin siivittävät tulevaisuuden tekijöitä tunneäly, verkostoitumisen ja kohtaamisen taidot.

Aitio-lehti julkaistaan nyt toista kertaa. Se kokoaa yhteen osan Porin areenoilla käydyistä keskusteluista ja aiheista myös niille, joilla ei ollut mahdollisuutta päästä paikalle.

Tässäkin välittyy vahvasti SuomiAreena -tapahtuman kattoteema Suomi 100 yhdessä: pärjätäksemme muuttuvassa maailmassa tarvitsemme ennen kaikkea taitoa tehdä yhteistyötä, kuunnella ja keskustella, ja olla jatkuvassa vuoropuhelussa entistä moninaisempien sidosryhmien kanssa.

Petra Tirkkonen

Johtaja, terveysalan viestintä

Cocomms Oy


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs4/48/aitioleh/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/includes/single/post-tags.php on line 4

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.


Warning: Illegal string offset 'rules' in /var/www/fs4/48/aitioleh/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 204

Warning: Illegal string offset 'rules' in /var/www/fs4/48/aitioleh/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 205
<